Aansluiten bij het fonds

Nieuw bij dit fonds

VLEP, Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevlees, regelt de pensioenen voor werknemers en oud-werknemers in 4 bedrijfstakken.

  • de Vleeswarenindustrie
  • de Gemaksvoedingindustrie
  • de Versvlees- en Vleesbewerkende Industrie
  • de Pluimveeverwerkende Industrie

Is uw onderneming in een van deze bedrijfstakken actief? Of is uw onderneming een inleenbedrijf, uitleenbedrijf of uitzendbureau voor een van deze bedrijfstakken? Dan sluit uw onderneming zich verplicht bij ons fonds aan. Uw werknemers nemen dan deel aan onze pensioenregeling.

Valt u onder verplichtstelling?

Als u denkt dat u onder de verplichtstelling valt, lever dan zelf de informatie bij ons aan. In de tabel hieronder leest u precies wat u moet doen.

Krijgt een brief en een vragenformulier van ons?

Soms weten wij niet zeker of een onderneming zich verplicht bij ons moet aansluiten. Dan bekijken wij eerst openbare informatie, zoals een website of gegevens van de Kamer van Koophandel. Als daaruit blijkt dat uw onderneming zich misschien moet aansluiten dan krijgt u van ons een brief en een vragenformulier. Stuurt u de gevraagde informatie niet naar ons terug? Dan zijn wij bevoegd om over uw aansluiting te beslissen op basis van de beschikbare openbare informatie

Wat moet u doen?

1. Vul het vragenformulier in dat voor uw onderneming geldt:

of

2. Zorg voor de juiste ondertekening.

Door de statutair directeur/eigenaar en/of gevolmachtigde van uw onderneming.
3. Voeg een recent uittreksel uit het Handelsregister van de Kamer van Koophandel toe. Een uittreksel toont de gegevens van een bedrijf op het moment van opvragen. Als er daarna wijzigingen optreden, zijn de gegevens op het uittreksel dus niet meer actueel. Wij vragen daarom een uittreksel dat niet ouder is dan 1 maand.

4. Voeg een assortimentlijst toe.

 
5. Lever alle documenten aan.

Per mail: werkgeversregistratie@azl.eu

Of stuur ze per post naar:
VLEP
Postbus 4471
6401 CZ Heerlen

Wij beoordelen uw informatie

Met behulp van uw informatie beoordelen wij of uw onderneming zich verplicht bij ons moet aansluiten. U krijgt van ons een bevestiging dat u ingeschreven bent bij ons fonds. U krijgt ook bericht van ons als uw bedrijf niet onder de verplichtstelling valt.

Goed om te weten

  • Onze pensioenregeling is vastgelegd in het pensioenreglement. In het uitvoeringsreglement staan alle regels waar u zich als werkgever aan moet houden.
  • U bent verplicht om nieuwe werknemers binnen 1 maand te informeren over het bestaan van de pensioenregeling. Wij informeren uw werknemers daarna met een welkomstbrief.
  • U betaalt de hele pensioenpremie. Een deel van de premie houdt u in op het loon van uw werknemers. In het premieoverzicht staat de voorgestelde verdeling. U mag hiervan afwijken en zelf een groter deel van de premie betalen.