Pensioenadministratie

Werknemers aan- of afmelden

Hieronder leest u hoe u gegevens bij ons kunt aanleveren. 

  • Levert u gegevens aan via pensioenaangifte? Dat blijft zoals u dat gewend bent. Terugkoppeling ontvangt u via de werkgeversportal van AZL.
  • Gebruikt u pensioenaangifte niet? Dan maakt u gebruik van de werkgeversportal van AZL voor zowel de levering als de terugkoppeling.

Via pensioenaangifte

Pensioenaangifte over 2017

De pensioenaangifte over 2017 verloopt via Syntrus Achmea (= onze administrateur tot en met 31 december 2017). 
AZL verwerkt alle gegevens vanaf 1 januari 2018 geautomatiseerd. Alles van voor deze periode is administratief complexer en vraagt ook een extra inspanning van zowel AZL als u, de werkgever. 

Pensioenaangifte 2018

De pensioenaangifte over 2018 gaat via AZL. De aangifte over januari 2018 kunt u vanaf 12 februari 2018 bij AZL aanleveren. De aanlevering van deze gegevens gaat op dezelfde manier als voorheen. Wij zorgen voor de technische koppeling tussen uw salarispakketleverancier en AZL. U (of uw administratiekantoor) hoeft hiervoor niets te doen.

Het kan zijn dat u uw inzendaccount moet activeren. Als dit voor u geldt, hebt u hierover kunnen lezen in een brief die u eind 2017 hebt ontvangen. AZL werkt samen met CGI. U kunt het account activeren door een e-mail te sturen naar gpa.support.nl@cgi.com of te bellen naar CGI via 088-56 49 181.

Via werkgeversportal AZL

Aanlevering gegevens deel werkgevers

Maakt u (nog) geen gebruik van pensioenaangifte? Dat kunt u gegevens aanleveren in de werkgeverportal van AZL.

Terugkoppeling gegevens alle werkgevers

Via de werkgeversportal ontvangt u terugkoppeling op uw gegevensaanlevering. Begin januari 2018 ontvangt u een registratiebrief voor de werkgeversportal van AZL. Op de werkgeversportal kunt u uw (gespecificeerde) nota’s digitaal inzien; deze nota’s worden niet per post verzonden. Daarnaast is de status van de verwerking (van de loon- en dienstverbandgegevens) te zien. Het is mogelijk dat uw mutaties langere tijd op ‘in behandeling’ blijven staan. Dit is een tijdelijke situatie die niet meer aan de orde is, zodra de pensioenadministratie volledig is ingeregeld bij AZL. Ons streven is om dat eind oktober 2018 afgerond te hebben.

Op de website MijnPensioenadministratie.nl leest u alle ins en outs over pensioenaangifte.