Hoe bouwt u pensioen op?

Uw opbouwpercentage

opbouw.png

Elk jaar bouwt u pensioen op over een deel van uw salaris in dat jaar. 

Van dat salaris halen we eerst de franchise af. U krijgt namelijk later ook AOW van de overheid. Daar houden wij rekening mee bij de opbouw van uw pensioen. 

Het salaris dat overblijft is uw pensioengrondslag. Over het salaris dat overblijft, bouwt u elk jaar een stukje ouderdomspensioen op. Dit zijn de opbouwpercentages in 2024:

Vlees 1,70%
Vleeswaren 1,70%
Gemaksvoeding 1,70%
Pluimveevlees 1,70%


Werkt u parttime? Dan is uw salaris lager dan als u 100% werkt. U bouwt dus minder pensioen op. U betaalt ook minder premie. 

Er is ook een maximum. Is uw salaris hoger dan € 79.252,- bruto per jaar in 2024? Dan bouwt u over dit hogere salaris geen pensioen op. Wilt u extra pensioen opbouwen? Kijk dan bij Welke keuzes hebt u zelf?

 

Een voorbeeld
Uw salaris is € 22.000 bruto per jaar. De franchise is € 14.955. U bouwt dus over € 7.045 pensioen op. Dit is uw pensioengrondslag. U werkt in de vlees-warenindustrie. U bouwt daarom 1,70% ouderdomspensioen op. Dit is € 119,77 in dat jaar. Het ouderdomspensioen dat u straks krijgt is een optelsom van alle jaren dat u werkt. Hierin zitten ook uw verhogingen. Die krijgt u elk jaar als dit financieel kan. Dit heet  toeslagverlening .

reglement.png

Meer weten over...

... uw pensioen bij ons? Ga naar laag 3. U vindt ook veel informatie en antwoorden op de website. 
... uw eigen pensioenbedragen? Kijk bij Mijn Pensioencijfers. 
... uw totale pensioen? Kijk op mijnpensioenoverzicht.nl.