Wat moet ik doen bij...

Ik kom in dienst

U komt in dienst. Dan bouwt u pensioen op bij ons pensioenfonds. Wij zijn VLEP, het pensioenfonds voor mensen die in de vlees-, vleeswaren-, gemaksvoeding- of pluimveevleesindustrie werken.

Bent u 20 jaar of ouder? Dan bouwt u meteen pensioen op.

Voor uw pensioen betaalt u iedere maand een premie. Uw werkgever betaalt ook mee. Hij houdt uw deel in op uw loon. Wij zorgen verder voor uw pensioen. Gaat u met pensioen? Dan krijgt u hiervan iedere maand geld.

Uw werkgever meldt u aan bij ons pensioenfonds. U krijgt binnen 2 maanden een brief van ons. Daarin leest u meer over uw pensioen.

Wat moet u doen?

U moet naar 2 dingen kijken.

  • Woont u samen?
    Dan kunt u pensioen opbouwen voor uw partner. Uw partner krijgt dat pensioen als u dood gaat. Dit heet partnerpensioen. Er zijn wel een paar regels. Het is ook handig als u uw partner meteen al bij ons aanmeldt.

    Meld uw partner aan

  • Wilt u pensioen meenemen?
    Misschien hebt u in uw vorige baan ook pensioen opgebouwd. Dat geld is natuurlijk niet weg. Als u met pensioen gaat, krijgt u hiervan iedere maand geld. U kunt uw pensioen ook meenemen naar ons pensioenfonds. Dat noemen we waardeoverdracht. U verhuist het geld dan naar VLEP.

    Meer over waardeoverdracht

Wilt u hulp?

Neem contact met ons op. We helpen u graag verder!