Nieuws

Dekkingsgraad mei 2021

De actuele dekkingsgraad daalde na maanden van stijging in mei van 97,3% naar 96,7%. De gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, steeg met 1,2% naar 89,5%.

Een daling van de rente heeft direct effect op onze dekkingsgraad

Tot dit moment zagen we de rente iedere maand een beetje stijgen. Ook onze dekkingsgraad steeg. De belangrijkste reden van de stijging van de afgelopen maanden én de lichte dagling deze maand is de rente. De afgelopen maanden steeg de rente. Deze maand daalt de rente licht.

Een hoge rente is positief voor pensioenfondsen. Pensioenfondsen moeten steeds uitrekenen hoeveel geld ze nú al in kas moeten hebben voor de pensioenen die ze later moeten uitbetalen. Hoe lager de rente, des te meer geld pensioenfondsen nú al in kas moeten hebben.

Naast de rente is onze dekkingsgraad ook afhankelijk van onze beleggingsrendementen. Die zijn ook deze maand weer positief.
Onze dekkingsgraad was eind 2020 90,1%. We besloten de pensioenen niet te verlagen. Dat kon door gebruik te maken van de zogenaamde vrijstellingsregeling. Lees hier waarom we dat besluit hebben genomen.