Nieuws

Vanaf 2021 gebruiken we de Uniforme Pensioenaangifte (UPA)

Elke maand of vier weken doet u pensioenaangifte. Vanaf 1 januari 2021 verandert de manier waarop u de digitale aangifte instuurt. U doet dat voortaan met de Uniforme Pensioenaangifte (UPA). De UPA is de nieuwe standaard voor het volautomatisch uitwisselen van salarisgegevens tussen werkgevers/administratiekantoren en pensioenfondsen. Het aanleveren van de gegevens gaat automatisch via het salarispakket.

Wat betekent dit voor u?

  • Vanaf 1 januari 2021 kunt u alleen nog met de UPA gegevens aanleveren.
  • Uw salarispakket moet vanaf 2021 geschikt zijn voor aanleveren met de UPA.
  • De loongegevens over 2020 levert u nog via pensioenaangifte aan. Ook correcties die (hebben) plaatsgevonden in 2020 levert u nog aan met de huidige pensioenaangifte. Het is in elk geval heel 2021 nog mogelijk om op deze manier (correctie)aangifte over 2018, 2019 en 2020 in te sturen.

Wat moet u doen?

  • Vrijwel alle salarispakketten die geschikt zijn voor pensioenaangifte zijn ook geschikt voor de UPA. Wij controleren of uw huidige salarispakket geschikt is voor de UPA. Als dit niet het geval is, nemen wij contact met u op.
  • Stapt u in 2021 over op een nieuw salarispakket? Controleer dan bij uw leverancier of dit pakket geschikt is voor de UPA.

 

Wat kunt u van ons verwachten?

  • Wij hebben contact gehad met uw softwareleverancier. Deze hebben we op de hoogte gebracht van de wijziging in het aanleveren met de UPA in 2021. Uw softwareleverancier past de software hierop aan als dat nodig is.
  • In januari 2021 ontvangt de persoon die de aangifte instuurt een e-mailbericht van ons met verdere instructies. Hierin staat ook het leveranciersnummer dat nodig is om vanaf 1 januari 2021 met de UPA pensioenaangifte te kunnen doen. Het leveranciersnummer ziet er als volgt uit: AZL<6 cijfers>, bijvoorbeeld AZL123456. Heeft u na 18 januari 2021 nog geen bericht van ons ontvangen? Neem dan contact op met onze Klantenservice.

Meer weten over de UPA? Op onze speciale pagina over de UPA leest u hier meer over.