Nieuws

Dekkingsgraad april 2019

De actuele dekkingsgraad steeg in april van 93,6% naar 95,2%. De gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden, de beleidsdekkingsgraad, daalde met 0,3% naar 96,8%.

De dekkingsgraad blijft laag, hoe komt dat?

De Europese rente steeg in april licht, maar is nog steeds erg laag. En ons vermogen groeide. Hierdoor steeg de actuele dekkingsgraad. De beleidsdekkingsgraad is de gemiddelde dekkingsgraad over de afgelopen 12 maanden. Doordat de dekkingsgraad nu lager is dan vorig jaar april, daalt de gemiddelde dekkingsgraad. Een lage rente brengt pensioenfondsen in de problemen, doordat er meer geld ‘in kas’ moet zijn om de pensioenen te kunnen blijven uitbetalen. Hoe lager de rente is, hoe meer geld VLEP ‘in kas’ moet hebben. Lees meer over onze financiële situatie.

Grote kans op extra maatregelen 

Al met al was 2018 een teleurstellend jaar. Ook dit jaar is er nog niet voldoende herstel te zien. Iedere maand dat de dekkingsgraad te laag is wordt de kans op een verlaging van de pensioenen aan het einde van 2020 groter. We informeren u zodra er een besluit wordt genomen. Lees meer in ons herstelplan.