Nieuws

Tijdelijke werknemers uit het buitenland lopen soms pensioen mis

Pensioenfonds VLEP wil dat iedereen zijn of haar pensioen ontvangt. Soms lukt het ons niet meer om oud-werknemers die in het buitenland wonen te bereiken. Daarom starten wij een campagne om te voorkomen dat wij deze werknemers uit het oog verliezen.

46% van de oud-werknemers woont niet meer in Nederland

Wanneer iemand tijdelijk in onze branche heeft gewerkt, blijft in de meeste gevallen het pensioen bij ons staan. Zo is er een grote groep mensen dat nog bij ons een pensioenpot heeft. 46% van deze mensen woont niet meer in Nederland. Wij willen deze mensen niet uit het oog verliezen. Via werkgevers, collega’s én extra informatie op onze website proberen wij om ze vooraf te wijzen op hun rechten en wat ze moeten doen als ze naar het buitenland verhuizen.

Verhuizen naar het buitenland: e-mailadres en nieuw woonadres nodig

Kent u iemand die tijdelijk in Nederland werkt en bij Pensioenfonds VLEP pensioen opbouwt? Dan kunt u ons helpen om hem of haar erop te wijzen om het nieuwe woonadres en het e-mailadres door te geven. Op die manier kunnen we iemand blijven bereiken en dus later ook het pensioen uitbetalen.

Belangrijke informatie over pensioen in alle talen beschikbaar

Onze website is via Google Translate in alle talen te lezen. Zo kan iedereen alle informatie over hun pensioen bij Pensioenfonds VLEP bekijken. De Google Translate-knop staat rechtsboven op elke pagina.

Ook hebben we belangrijke informatie in drie veelvoorkomende talen van werknemers standaard op onze website. Op deze pagina’s staat ook hoe iemand een verhuizing of een nieuw e-mailadres doorgeeft.