Nieuws

Individueel Pensioengesprek VLEP: Harm Hoeve (Plukon Dedemsvaart)

Op zijn 64-jarige leeftijd heeft Harm Hoeve, met 43 jaar dienst bij Plukon Dedemsvaart, in november 2023 een individueel pensioengesprek gehad met Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor Vlees, Vleeswaren, Gemaksvoeding en Pluimveevlees (pensioenfonds VLEP). Als accountmanager en emballagebeheerder voor Plukon Dedemsvaart en voorzitter van de lokale ondernemingsraad, deelt Harm zijn ervaringen en inzichten na dit belangrijke gesprek. 

Nuances begrijpen

Het pensioengesprek werd geïnitieerd door de HR-afdeling van werkgever Plukon vanwege de aanstaande veranderingen in het vernieuwde pensioenstelsel. Voor Harm een uitstekend moment om zijn pensioensituatie te evalueren. “Pensioen is geen eenvoudig onderwerp en ik snap heel goed dat het nodig is om een specialist te zijn om alle nuances te begrijpen.”

Het gesprek met de expert van pensioenfonds VLEP bood Harm de gelegenheid om zijn persoonlijke pensioensituatie te bespreken, rekening houdend met zijn leeftijd en de naderende wijzigingen in het vernieuwde pensioenstelsel. Volgens hem geldt ook hier ‘een goede voorbereiding is het halve werk’. “Ik had me een beetje ingelezen en enkele vragen op papier gezet die ik beantwoord wilde hebben.”

Een aspect dat naar voren kwam, is de flexibiliteit die Harm ervaart met betrekking tot zijn pensioenleeftijd. “Het advies dat ik ontving, geeft me de mogelijkheid om te overwegen eerder met pensioen te gaan, zonder financiële nadelen.” In het individuele gesprek werd ook de rol van de specialist belicht door Harm. “Hij zat er niet alleen namens pensioenfonds VLEP om het gesprek te moeten houden, maar had aandacht en interesse voor mijn individuele situatie en behoeften.”

Verhelderende ervaring

Het individuele pensioengesprek heeft Harm het nodige gebracht. “Ik voel me nu meer gefocust op de gedachte hoelang ik wil blijven werken, en het gesprek heeft me geholpen om beter te begrijpen hoe mijn pensioeninkomen eruit zal zien.”

Tot slot doet Harm een oproep aan anderen om gebruik te maken van de mogelijkheid tot individuele pensioengesprekken. “Het kan echt een verhelderende ervaring zijn, kosteloos en met het potentieel om een beter begrip te krijgen van je eigen pensioensituatie. Het gesprek biedt de kans om gerichte vragen te stellen en advies te krijgen dat specifiek is afgestemd op jouw situatie.”

Denkt u ook na over uw pensioen en wilt u bijvoorbeeld weten wanneer u met pensioen kunt? Tijdens een spreekuur met onze pensioenconsulent kunt u uw vragen stellen. Lees meer over onze spreekuren en het maken van een afspraak.