Een veelvoorkomende reactie uit het onderzoek dat we eind vorig jaar hebben gehad. Dankzij de reactie van ruim 2800 deelnemers hebben wij meer inzicht in hoe jullie met pensioen bezig zijn. Ook weten we beter hoeveel jullie op de hoogte zijn van de aankomende nieuwe regeling en waar jullie informatie vandaan halen. Lees hier een samenvatting van jullie antwoorden.
-
Er is duidelijk zorg over de pensioenpot
'Kan mijn pensioen opraken door slechte beleggingen?' Nee. Dat kan niet. De risico's die we nemen met de beleggingen zijn zo ingesteld dat het kapitaal voor uw pensioen niet kan opraken. Daarnaast houden we reserves aan om grote schommelingen in het pensioen op te vangen. Ook straks in de nieuwe regeling.
Alles wat u wilt weten over de overgang naar onze nieuwe regeling leest u hier. -
Interesse is minimaal
We realiseren ons goed dat pensioen geen interessant onderwerp is en zeker niet een onderwerp waar u vaak mee bezig bent. Toch zijn we blij dat gemiddeld 73 % van jullie naar onze website gaat voor informatie. Aan ons de uitdaging om de website altijd up to date te houden met alle belangrijke informatie voor u. -
Pensioen blijft complex
Wel blijkt ook uit jullie antwoorden dat er behoefte is aan duidelijkere communicatie. De informatie is veel en best moeilijk. Soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Daarom gaan wij extra aandacht besteden aan het verstrekken van duidelijke en tijdige informatie over belangrijke onderwerpen zoals pensioenopbouw en wijzigingen in de regelgeving. Dit doen we niet alleen via de website, maar ook via e-mails, webinars en nieuwsbrieven.
Geef uw e-mailadres aan ons door. Dit doet u snel en makkelijk via uw persoonlijke omgeving.
Nog een paar interessante cijfers:
- 'Het pensioen dat u hebt opgebouwd komt in uw eigen pot met euro's.' Ongeveer 25% van alle deelnemers is hiermee bekend, 50% heeft er wel iets over gehoord, en de overige 25% weet dit niet.
Lees meer over de verdeling in de nieuwe pensioenregeling.
- 'Pensioenfondsen hebben straks een potje met extra geld om verlagingen zoveel mogelijk te voorkomen.' Minder dan een kwart is hiermee bekend, 35% heeft er wel iets over gehoord en meer dan 40% weet dit niet.
Lees meer over dit potje (de solidariteitsreserve).
Inzichten voor een goede communicatie
Wij danken iedereen die heeft meegewerkt aan dit onderzoek en voor jullie betrokkenheid. Wij blijven ons inzetten om jullie allemaal zo goed mogelijk van dienst te zijn. Hebben jullie vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit nieuwsbericht? Neem dan gerust contact met ons op. |