Nieuws

Uw pensioen gaat met 3% omhoog

Goed nieuws: uw pensioen gaat op 1 januari 2023 met 3% omhoog. Dat heeft het bestuur van VLEP besloten. “Iedereen van ons fonds krijgt deze verhoging”, zegt werknemersvoorzitter Ilse van Eekelen, “mensen die nu pensioen van ons krijgen, mensen die nu pensioen bij ons opbouwen én mensen die dat in het verleden hebben gedaan.”

Wat betekent dit voor uw pensioen?

  • Krijgt u al pensioen? Dan merkt u dat eind februari 2023 in uw portemonnee. Uw bruto pensioen van februari is dan 3% hoger. En u krijgt in februari ook de 3% verhoging over januari uitbetaald. Alle bedragen staan dan op uw betaalspecificatie.
  • Nog niet met pensioen? Vanaf 1 april 2023 is de verhoging van uw opgebouwde pensioen zichtbaar. Als u dan inlogt op mijnpensioencijfers.nl/vlep ziet u de verhoging op uw persoonlijke pagina staan.

Voorzichtig

We zijn heel blij dat we dit na zo veel jaren eindelijk weer kunnen doen. Maar wij beseffen ook dat de prijzen voor bijvoorbeeld boodschappen en energie harder zijn gestegen. Onze financiële situatie laat het helaas niet toe om de pensioenen nog meer te verhogen. VLEP wil ook graag financieel gezond starten bij de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel.