Nieuws

Onderzoek maatschappelijk verantwoord beleggen VLEP

Wij proberen uw pensioen zoveel mogelijk te laten groeien, waarbij we het risico afwegen tegen de opbrengsten. Maatschappelijk verantwoord beleggen is een belangrijk onderdeel van het beleggingsbeleid van VLEP. 

Duurzaam beleggen is namelijk niet alleen goed voor mens en milieu, maar voegt op de lange termijn ook waarde toe. Zo kunnen we ook in de toekomst én over meerdere generaties een passend pensioen uitkeren. Een belangrijk onderdeel van ons beleggingsbeleid is toezicht houden en invloed uitoefenen op de ondernemingen waarin we beleggen. We gaan met bedrijven in gesprek over de strategie, de financiële en niet-financiële prestaties en de maatschappelijke en ecologische gevolgen. Waar mogelijk zoeken wij samenwerking met andere betrokken aandeelhouders.

Uw mening is ontzettend belangrijk

Wij vinden maatschappelijk verantwoord beleggen belangrijk. Maar hoe denkt u daar over? Nog deze maand starten wij een online onderzoek. Meedoen? Stuur uw mailadres naar vlep@actor.nl. Dan krijgt u een uitnodiging zodra het onderzoek online staat.

Ook als u niets van pensioen weet, hoort VLEP graag uw mening. Het gaat om úw financiële toekomst en daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk deelnemers en gepensioneerden meedoen aan dit onderzoek.

Maak kans op een waardebon van € 25: u bent binnen 3 minuten klaar!
Meedoen is eenvoudig:

  • Binnen 3 minuten bent u klaar.
  • U kunt meedoen tot 16 mei 2021.
  • Uw antwoorden worden anoniem verwerkt en zijn dus niet te herleiden tot een persoon.
  • Geef uw mailadres, aan het einde van het onderzoek door, dan maakt u kans op één van de vijf waardebonnen van € 25.

Wat is maatschappelijk verantwoord beleggen en waarom vindt VLEP dat belangrijk?
VLEP gelooft erin dat meer verdiend wordt aan het beleggen in bedrijven die niet alleen rekening houden met het maken van winst, maar ook letten op bijvoorbeeld de schade die ze veroorzaken aan het milieu en arbeidsomstandigheden binnen het bedrijf. VLEP belegt bijvoorbeeld liever niet in bedrijven waar werknemers gedwongen worden lange werkdagen tegen een te laag loon te maken of bedrijven die veel CO2 uitstoten. Maar het kan ook zijn dat er juist bewust voor gekozen wordt wél in zo’n bedrijf te beleggen. Zo helpt VLEP een bedrijf om te veranderen. Want een bedrijf waar veilig en schoon gewerkt wordt levert in de toekomst een hoger rendement op. Zo werkt VLEP aan een goed pensioen én een leefbare wereld.