Corona-update

Het coronavirus houdt ons allemaal bezig. We houden u graag op de hoogte van de ontwikkeling op pensioenvlak. Bij nieuwe ontwikkelingen updaten we deze pagina.

Wij blijven bereikbaar

Ook in deze roerige periode blijven wij uw vragen uiteraard beantwoorden. Stel uw vraag bij voorkeur via ons contactformulier. Als u het prettiger vindt telefonisch contact op te nemen, dan kan dat natuurlijk. Het kan zijn dat de wachttijden iets langer zijn dan normaal.
Neem contact op

Gespreide premiebetaling

Wij begrijpen dat een groot deel van de werkgevers in ‘onze’ sectoren de gevolgen van het Corona-virus voelt. Het is voor iedereen belangrijk dat ook uw bedrijf gezond blijft. Daarom willen wij u graag helpen, waar dat kan. Zo verlengden we bijvoorbeeld de betalingstermijn naar 28 dagen. Neem contact met ons op als u in acute problemen komt. Wij denken graag met u mee om een passende oplossing te vinden. Zoals bijvoorbeeld gespreide betaling van de premienota’s.
Neem contact op

Werktijdverkorting? Pensioenopbouw blijft

Krijgt u werktijdverkorting of NOW voor één of meerdere van uw werknemers toegekend? Doordat u een vergoeding krijgt voor het in dienst houden van uw werknemers, wijzigt het loon niet. U geeft ons het loon en aantal uren door, zoals dat in de arbeidsovereenkomst staat. Zo zijn er geen gevolgen voor de pensioenopbouw van uw werknemers. Lees meer over WTV en NOW.

Faillissement? Help uw werknemers

Is het ondanks al uw inspanningen niet langer mogelijk uw bedrijf draaiend te houden? Dan heeft dat uiteraard grote gevolgen. Help uw werknemers:

- Uw werknemer kunnen zich melden bij UWV, in veel gevallen krijgen ze een uitkering.

- Een werknemer kan ervoor kiezen om zelf pensioenopbouw voort te zetten.

- Werknemer 51 jaar of ouder? Mogelijk heeft hij of zij recht op voorwaardelijk pensioen. Dat vervalt bij ontslag. Laat uw werknemer contact met ons opnemen

Lees meer

Dekkingsgraad daalt door crash op beurzen

Nu aandelen minder waard worden, worden ook onze beleggingen minder waard. Naast de waarde van onze beleggingen is de rente een belangrijk element in de berekening van onze dekkingsgraad. Doordat de rente nog steeds erg laag is en onze beleggingen nu ook in waarde dalen, komt onze dekkingsgraad zwaar onder druk te staan.
Lees meer

Bij nieuwe belangrijke ontwikkelingen updaten we deze pagina.