Nieuws

Roelf van der Ploeg en Daan Muusers: bestuursleden namens pensioengerechtigden

Het bestuur van VLEP heeft Roelf van der Ploeg en Daan Muusers opnieuw benoemd als bestuursleden namens de pensioengerechtigden.

 

Roelf van der Ploeg zat al in het bestuur namens de pensioengerechtigden en was lid van de communicatiecommissie. Dat blijft hij ook de komende zes jaar doen. Daan Muusers, lid van de beleggingscommissie, zat in het bestuur namens de werknemers. Hij vervult zijn bestuursfunctie de komende vier jaar namens de pensioengerechtigden. Hun nieuwe termijn gaat op 1 januari 2023 in, als De Nederlandsche Bank hiervoor goedkeuring geeft.

Kandidaten

De twee bestuurszetels kwamen dit voorjaar vrij vanwege het tussentijds aftreden van Eunice Bronswijk. Daarnaast liep de termijn per 1 januari 2023 van Roelf van der Ploeg af. Daarom hebben alle gepensioneerden een oproep gekregen om zich kandidaat te stellen. Ook de vakbonden FNV en CNV Vakmensen hebben kandidaten voordragen.

Volgens de verkiezingscommissie pasten de twee kandidaten van de FNV in het functieprofiel. Op advies van deze commissie heeft het bestuur daarom besloten om Roelf van der Ploeg en Daan Muusers opnieuw te benoemen.

Op zoek

Het bestuur gaat nu op zoek gaat naar een nieuw bestuurslid namens de werknemers om de plek van Daan Muusers op te vullen.

Lees meer over ons bestuur