Nieuws

Uw pensioenregeling is veranderd: we berekenen het pensioen anders

Pensioenfonds VLEP rekent uw pensioen uit. Daarvoor gebruiken we een pensioenrekenleeftijd. Deze gaat van 67 naar 68. Deze leeftijd gebruiken we alleen om uw pensioen uit te rekenen. U kunt nog steeds zelf bepalen wanneer u met pensioen gaat.

Het pensioen dat u voor 2018 heeft opgebouwd wordt omgerekend naar leeftijd 68. Hierdoor wordt het bedrag dat u per jaar krijgt hoger. Hieronder staat een voorbeeld hoe dit werkt. 

Werkt u nog in de sector? Dan bouwt u vanaf 1 januari 2018 pensioen op dat is berekend op de leeftijd 68 jaar.

U kunt nog steeds op uw AOW-leeftijd met pensioen

Van de overheid krijgt u ook een pensioen. Dat is de AOW. De overheid bepaalt vanaf wanneer u dat krijgt. Gaat u binnen nu en 2 jaar met pensioen? En wilt u gelijk met uw AOW met pensioen? Stuur ons dan een mail met uw verzoek. Of u belt ons. Wij rekenen dan uw pensioen uit. U kunt ook op een andere leeftijd met pensioen als u dat wilt. Dit staat in het pensioenreglement.

Een voorbeeld

Jan heeft nu € 1.000 pensioen opgebouwd bij Pensioenfonds VLEP. Hij krijgt dit vanaf zijn 67ste ieder jaar, zolang hij leeft. Door de hogere pensioenleeftijd krijgt Jan een hoger pensioen. Hij krijgt ongeveer 6% extra per jaar, omdat hij zijn pensioen een jaar later krijgt. Jan krijgt dan € 1.060 per jaar vanaf zijn 68ste zolang hij leeft. 

Maar Jan wil eerder stoppen met werken. Zijn AOW gaat in als hij 67 jaar en 6 maanden is. Pensioenfonds VLEP rekent dan opnieuw zijn pensioen uit. Jan krijgt dan ongeveer € 1.030 per jaar vanaf 67 jaar en 6 maanden, zolang hij leeft. Als Jan toch met 67 jaar wil stoppen, krijgt hij gewoon € 1.000 pensioen per jaar. Zijn AOW krijgt hij dan pas een half jaar later. 

Lees hier meer over deze verandering in de Veelgestelde vragen.