Mijn Pensioenplan

pas uw pensioen aan op uw wensen in de toekomst

Meer grip op uw pensioen? Met Mijn Pensioenplan ondersteunen en begeleiden wij u naar uw pensionering. Voordat u met pensioen gaat, moet u een aantal keuzes maken. Mijn Pensioenplan helpt u om stap voor stap deze keuzes te maken. U kunt de keuzes ook met elkaar vergelijken, zodat u zeker weet dat u de juiste beslissingen neemt. U kunt Mijn Pensioenplan bekijken door met uw DigiD in te loggen op Mijn Pensioencijfers via uw smartphone, tablet, laptop of vaste computer.

Maak een paar pensioenplannen

Via Mijn Pensioenplan kunt u pensioenplannen maken. Met een pensioenplan ziet u meteen wat er allemaal mogelijk is met het pensioen dat u bij VLEP heeft opgebouwd. Bijvoorbeeld eerder of later met pensioen gaan. Of eerst een wat hoger pensioen en later wat minder pensioen. Bij elke keuze die u bekijkt, ziet u meteen hoeveel pensioen u per maand bruto of netto kunt verwachten. Zo ziet u dus ook of u voldoende pensioen opbouwt voor de wensen die u heeft. Of dat u nog extra pensioen moet opbouwen door bijvoorbeeld extra te sparen. Als u alle keuzes heeft gemaakt, slaat u uw pensioenplan op. Opent u het plan later om het nog een keer te bekijken, dan worden de bedragen bijgewerkt naar de laatste stand. Elke stap in uw keuze wordt duidelijk uitgelegd.

Vergelijk en kies het plan dat het best bij u past

U hoeft het plan niet meteen door te geven. Neem de tijd en denk er goed over na. Het gaat tenslotte om uw financiële toekomst. Vergelijk de plannen en denk na over de keuzes en welke keuze het best bij u past.

Met pensioen: geef uw keuze door via Mijn Pensioenplan

Gaat u bijna met pensioen en weet u welk plan het best bij u past? Dan geeft u akkoord op dat plan en stuurt het eenvoudig naar ons door via Mijn Pensioenplan. Dit kan vanaf 6 maanden voor uw gewenste pensioendatum. Uw pensioenplan ligt dan vast. U ontvangt van ons bericht wat uw keuze is en hoe we het voor u regelen.

U vindt Mijn Pensioenplan in de beveiligde omgeving Mijn Pensioencijfers.

Hoe gaat het verder?

Als u uw pensioenplan online doorgeeft, dan ziet u een inschatting van de hoogte van uw pensioen. Dit bedrag is een voorlopig bedrag. Een maand voordat uw pensioen ingaat krijgt u het definitieve bedrag. Koos u voor pensioen ruilen, eerder of later met pensioen gaan of afkoop? Dan kan het bedrag iets hoger of lager zijn.

We berekenen uw definitieve opnieuw met de rekenregels van dat moment. We houden hiermee rekening met de actuele levensverwachting en de actuele rente.

Wilt u inzicht in uw totale inkomen na pensionering? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Of breng uw hele financiële situatie in beeld met het Geldplan van het Nibud.